آشنایی با بنیانگذار

دکترمحمد صادق محفوظی تحصیلات خود را در رشته روانشناسی بالینی در دانشگاه دولتی انگلیس تا مقطع دکترا به اتمام رسانید و در همان زمان توانست به تحصیل در رشته‌ی فلسفه نیز بپردازد.


دکتر محمد صادق محفوظی موسس و دبیر کل موسسه‌ی پژوهشی ابن‌سینا، مرکز دایرة المعارف انسان شناسی و موزه‌ی نسخ خطی و آثار فرهنگی میباشد.
موسسه‌ی پژوهشی ابن‌سینا ومرکز دایرة المعارف انسان شناسی با بیش از دو دهه فعالیت در حوزه‌ی علم و فرهنگ و هنر به همت رئیس مرکز (دکتر محفوظی) و اعضاء هیئت علمی تاکنون بیش از هفتصد عنوان کتاب تحقیقی و راهنمایی ومشاوره و پایان نامه ای (مقاطع دکتری ) را به زیور طبع آراسته است.


بیش از بیست عنوان کتاب نظیر (نظام های روانشناسی،جلوه پاک،سیاست از منظر تفکر پس فردایی عالم،شش گفتار تحلیلی در مانایی هنر ایرانی و اسلامی و…) که از تالیفات دکتر محمد صادق محفوظی می باشد را می توان یاد نمود.
موزه ی نسخ خطی و آثار فرهنگی دکتر محمد صادق محفوظی با بیش از هفتاد هزار آثار و نسخ خطی و فرهنگی در بخش های متنوع کتب و نسخ خطی ،نقاشی و مینیاتور، مهر و انگشتری، سکه، سفال، آبگینه و… پایگاه مطمئنی برای پژوهشگران و هنرمندان و توریسم می باشد.


تا به حال ده ها هزار نفر از این مرکز و موزه بازدید نموده اند که بسیاری از شخصیتهای علمی و فرهنگی و اجتماعی جهان در زمره آنان می باشد.
در سال 1380 از طرف سازمان جهانی یونسکو توسط نماینده آن سازمان آقای حسن عبدالحسین صفر نشان تقدیر سازمان یونسکو به آقای دکتر محفوظی به پاس خدمات فرهنگی و پژوهشی اهدا شد.


در سال 1383 طی مراسمی در تالار همایش کاخ نیاوران توسط رییس سازمان میراث فرهنگی وقت، دکتر محفوظی موزه دار نمونه کشور برگزیده و لوح تقدیر و سپاس معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت را دریافت نمودند.

در سال 1385 در تالار زمرد هتل هما، توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران طی یک مراسم بزرگداشت از آقای دکتر محفوظی بعنوان برگزیده مفاخر فرهنگی معاصر، لوح های تقدیر و سپاس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و بنیاد حافظ شناسی ودایرةالمعارف ایران شناسی و لوح تقدیر سازمان میراث فرهنگی و نماینده کتابخانه سلطنتی کشور بحرین در هفته موزه و میراث فرهنگی به آقای دکتر محفوظی اهدا شد در سال 1387 طی مراسمی در تالار کاخ موزه‌ی ملت سعد آباد و از طرف سازمان یونسکو و سازمان جهانی ایکوم و میراث فرهنگی به آقای دکتر محفوظی اهدا شد.

 

از آقای دکتر صادق محفوظی (موسس و بنیانگذار در مراکز فوق الذکر) با تلاش عاشقانه و حفظ و مراقبت و نگهداری از آثار فرهنگی و تاسیس یکی از بزرگترین موزه ها در خاورمیانه و برگزاری همایش ها و گردهمایی های علمی و فرهنگی و ایجاد نمایشگاه های تخصصی آموزشی و پژوهشی و نشر و تالیف کتاب هایی در همین مضمون طی چندین سال توسط مرکز و سازمان های ذکر شده تقدیر و تجلیل و همچنین از طرف سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان خادم برگزیده قرآن معرفی گردیده اند و ایشان برگزیده سازمان کنفرانس اسلامی و عضو دائم و موثر سازمان جهانی موزه ها (ایکوم) نیز می‌باشند.

 

زندگی پر از تلاش و تحقیق و تتبع و خدمات ارزنده علمی و فرهنگی ایشان که با پشتوانه های مادی شخصی همراه است در خدمت علم ، فرهنگ و هنر ایرانی و ایران زمین و جامعه کنونی بشر قرار گرفته، که خود راهبردی در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی و مجاهدتی در علم و تعلم عصر حاضر میباشد